BLOGG: YNGSJÖ SÖK

Igår var vi inbjudna att träna med sökgänget i Åhus. Vi var i närheten av Fureboda. Solen sken och humöret var på topp. Även om det var svinkallt på morgonen. Så blev dagen helt underbar. Marken som vi hade till förfogande var sandskog med tallar, den var riktigt fint kuperad alldeles i närheten av havet. Vi hörde vågorna slå in på stranden. Det var riktigt ro givande.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gänget var en salig blandning av olika människor och hundar. Här fanns rena nybörjare, till rutinerade elit ekipage. Rutan vallades av. Vi hade en stig som var cirka 200 meter. En startordning gjordes upp. Jag och Ztorm kom bland de sista för dagen.

Det var riktigt roligt att se diverse ekipage. Framförallt allt se hur de tränade sina hundar. Hundarna presterade ett riktigt bra arbete. De flög igenom terrängen och hittade den ena figgen efter den andra. Vår stig var en snitslad bana. Det var lätt att förvilla bort sig i skogen.

När det tillslut blev Ztorms och min tur. Jag hade planerat min träning in i minsta detalj för dagen. Jag ville ha två figuranter som jag flyttade framåt efterhand. Vi började med fyra träffar. Sedan blev det tre tomslag, sedan träff igen. Så fortsatte det genom rutan. Figgarna fick mycket motion detta pass. Men gnällde inte över detta, utan gjorde precis som jag ville hade det. Ztorm skötte sina markeringar bra. Det var bara på första figuranten som han lade upp en tass på.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

För övrigt rörde han inte vid någon överhuvudtaget. Jag var mycket glad över detta. På de två sista figuranterna hade vi utvecklat lite i belöningssystemet. De fick själva belöna. Jag tittade på och var beredd att ingripa om han blev för dominant.

Men till min stora glädje så kopplade han bara på den sociala kampen, och bara lekte och härjade med människorna ute i rutan. inga inslag av allvar överhuvudtaget. Som jag skrev tidigare var jag mycket glad. Detta var en underdrift. Jag var skit lycklig! Vilket Ztorm verkligen fick ta del av. Jag var mer än nöjd när vi gick tillbaka längs stigen.

När alla hundarna var klara med söket. Blev det genomgång av samtliga ekipage. Vi kunde snabbt konstatera att samtliga hundar hade gått mycket bra. Många ekipage hade fått de svar de ville ut av träningen. Efter genomgången trampades en uppletande ruta. Full ruta med fyra föremål. Även detta utförde hundarna till full belåtenhet. Jag jobbade vidare med tugget hos Ztorm. Vi har kommit en bra bit på väg här. Det är minimalt med tugg nu. Om än inte helt hundra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.