BLOGG: Äckligt diciplinerat

Igår kväll var tanken att jag skulle på födelsekalas. Men tyvärr blev detta inställt. Födelsebarnet med familj låg hemma och var sjuka. Men då öppnades helt andra möjligheter. Träning med gruppen! Snön vräkte ner utomhus. Då är det rätt skönt att krypa inomhus och träna. Ridhuset var bokat. Jag tog med mig en kamrat till träningen som varit hemma hos mig under dagen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag var mycket motiverad att träna denna kväll. Som vanligt körde vi igenom ekipagen en och en. Det slog mig när jag stod och tittade på mina kolleger, att vinter träningen har gett resultat. Man ser en markant utveckling hos hundar och människor. Det är många pusselbitar som har ramlat på plats.

På lydnadspasset körde jag igenom Ztorm ordentligt. Han svarade kanon fint. Vid ett tillfälle blev jag lite orolig att övriga i gruppen hade somnat. Det var när Ztorm och jag tränade fria följet. Normalt brukar det alltid finnas saker som kan göras bättre, nogrannare osv. Men jag hörde inget ifrån dem. Efter ett tag så stannade vi upp.

 Jag tänkte be dem att engagera sig. Men märkte faktiskt att de stod och tittade på oss. Min kommentar var att jag gärna ville ha synpunkter på hur det ser ut. Men till min stora glädje svarade de, att vi gick riktigt bra? Enligt dem fanns det inget att ha synpunkter på. Det kändes i och för sig riktigt bra när vi gick. Men det brukar alltid vara något som bör påtalas! Vi fortsatte med några fler moment. Ztorm var glad som en speleman. Och bjöd på sin finaste sida. Vi kunde summera att vi hade haft ett riktigt fint lydnadspass.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På skyddet traskade transporter i munkorg och ärm. Vi körde några släppande i passivitet. Jag ville dessutom testa av fasttagandet, fullt ut. Det är väldigt sällan vi kör detta moment tävlingsmässigt.

Oftast kör jag Ztorm i sele och lina. Mest för att spara honom ifrån skador och övrigt slitage. Figuranten drog iväg. Jag skickade Ztorm sent medvetet. Jag ville få ut ett rejält avstånd. Han fick order att gå när figgen var på över 20 meter.

Han satte iväg som en avlöning. Gick rakt upp mellan skuldrorna på figgen. landade och upptog en klockren bevakning. Jag fick alla svar som jag ville. Nu går vi tillbaka och kör detta moment utan att han får gå i fullt. Det finns ingen anledning att lägga förmycket energi på detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.