BLOGG: Norra Åsum

Igår var gruppen och tränade i ett riktigt fint ridhus. Det är åttio meter långt, och ungefär trettio meter brett. Underlaget är riktigt bra att träna på. Vi kan köra samtliga moment inomhus om vi vill. Inklusive inkallande med ställande och läggande. Det är guld värt att få tillgång till ett så pass stort ridhus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Som vanligt började vi dagen med lydnad. På beställning blev det en platsliggning i grupp inledningsvis. Sedan körde ekipagen igenom de moment de ville träna, en och en.  Vi märkte på vissa av hundarna att de var väldigt spralliga idag. Utomhus var det strålande solsken och fem till sex plusgrader. Förmodligen fick dessa individer lite vårkänslor.

Vi turades om att kommendera varandra. Och förarna belönade där de önskade. Själv körde jag igenom samtliga moment i bruks elit. Allt utom stegen. Man kan inte få allt här i världen. Och hoppet byggde vi av så kallade sockerbitar, som används inom hästhoppning.

Även Ztorm var lite okoncentrerad precis i starten. Han hade koll på vad folket hade för sig borta vid platsen där de flesta satt. Men ganska snart var han med i matchen. Vi hade ett riktigt bra lydnads pass. Och jag var riktigt nöjd med Ztorms prestation.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Här var dock små saker som kunde vara bättre. Men hur hade det varit om allt hade varit perfekt. Väldigt tråkigt. På skyddet lade jag största delen på ärm transporter. Jag tyckte att jag hade en fin balans för dagen i dessa.

Men precis som med allting annat så kan det bli mycket bättre. Vi slapp i alla fall att han pendlade. Vi något enstaka tillfälle låg han och tjuvade lite. Men det fick han klart för sig att detta inte uppskattas av husse.

De flesta belöningarna kommer hos mig. Men vi körde några fullt ut. Och han går upp och avvärjer rejält. Dessutom släpper han klockrent. Däremot så var han lite seg in till sidan efter släppandet. Så här har jag lite att jobba på nästa pass. Ztorm älskar träningspassen. Det riktigt lyser om honom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.