BLOGG: Ändringar i programmet

Idag var det meningen att jag och Ztorm skulle tränat sök. Men tyvärr blev det inställt på grund av sjukdom. Tre stycken låg ner bäddade i i förkylning. Så jag stack ut och spårade och körde uppletande på Revinge i stället. Jag trampade ett spår som var cirka tusen meter. Jag hade egentligen inga direkt svårigheter i spåret. Jag ville bara träna lite spår kondition.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det har inte blivit så mycket av den varan sista tiden. Av naturliga skäl. Det vita täcket som kallas snö har legat alldeles för länge nu. Men plusgraderna vi haft på dagtid sista dagarna äter sakta men säkert upp snön. Ztorm fäste mycket bra i spårkärnan. Han tog samtliga vinklar bra. Och markerade samtliga apporter. Jag trodde att han skulle bli tröttare än vad han blev.

Det märktes inte på honom att vi hade gått tusen meter spår. Liggtiden var femtio fem minuter. fem apporter plus slut. Inga spetsvinklar eller andra klurigheter. Det blev rätt långa händelselösa sträckor men några vinklar. Men som jag skrev tidigare, så var det ett relativt lätt spår.

Jag hade trampat en uppletande ruta medan spåret låg till sig. Jag hade placerat ut fem föremål. Tanken med dagens övning var att Ztorm skulle lämna av föremålen utan att han tuggade i dessa. Så vi körde lite grunder i föremåls hanteringen. Så fort Ztorm fann ett föremål, slet jag upp en av hans kampleksaker och höll den synlig för honom. Han kom som ett skott. Till min stora glädje verkar det som om detta upplägg fungerar riktigt bra med Ztorm. Han får sådan fart in till mig, att han inte hinner att tugga. Om jag ska vara helt ärlig är här fortfarande lite vibrationen i käkarna på honom. Men det blir stadigt bättre.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I morgon ska vi åka till Norra Åsum och träna lydnad och skydd. Det ska bli riktigt roligt. Man är allt sugen på att tävlingssäsongen ska komma igång nu. Jag har suttit och tittat i SBK tävling under dagen. Tävlingarna för detta år är nu inplanerade. Årets första skydds tävling blir den nittonde maj i Landskrona. Sedan blir det förmodligen Helsingborg, Ängelholm, Malmö och till sist avslutar vi säsongen i Kristianstad. Eventuellt blir det även någon spårtävling också. Men jag har inte bestämt mig för någon i dags läget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.