BLOGG: Lydnad&skydd

Igår kväll hade Ztorm och jag en väldigt bra kväll. Ztorm var som vanligt tokladdad och lycklig. Vi körde igenom  lydnaden på ett bra sätt. Jag kände hur han tog tag i sakerna genom hela passet.

Av någon anledning såg det likadant ut för övriga ekipage. Jag tror att alla som var på plats igår kväll, kan intyga att de hade riktigt bra pass. På skyddet hade jag förra passet i minnet. Ztorm pendlade lite i positioner under transporterna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så dagens pass gick ut på att ha honom lagom i balans under dessa. Vi varierade mellan att belöna hemmåt, och att han fick gå i bett. Jag kände redan i den inledande transporten att Ztorm var mer harmonisk än förra passet.

Som vanligt blev det en hel del kontrollydnad under detta pass. Även en hel del ordförståelse bakades in. Ztorm börjar bli riktigt duktig på detta.

Det kan till exempel se ut som följer. Jag går ut med tungapporten och lägger denna på sin plats. Återvänder precis som jag brukar göra för apportering.

Alla synintryck har han fått. Men jag kanske kommenderar ligg istället, skall eller kryp istället. Jag måste medge att han blivit väldigt duktig på att lyssna.

Han har hörseln på, och utför det man ber honom om oavsett vad som händer i hans närhet. Jag tror att vi kommer ha mycket nytta av detta i framtiden. Han vet aldrig vad som ska hända. Det har gjort att han kopplar på kommunikationen fullt ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.