Förmiddagspass

På förmiddagen idag åkte jag ner till klubben. Jag skulle träffa Micke och Eva-Lena. Vi hade bestämt att vi skulle träna lydnad ihop. Som vanligt började vi med att fika. Varför ändra på ett vinnande koncept. Medan vi satt och fikade, dök det såkallade fredagsgänget upp. Även de skulle träna lydnad. Väl ute på planen började Micke med sin hund Ami. Han ville köra igenom högreklass momenten. Med en liten skillnad, att han belönade efter hand. Ami var koncentrerad och gick riktigt bra. Hon presterade ett kryp som man kan betäckna som riktigt vackert. Micke och Ami gjorde ett trevligt framåtsändande. Det börjar bli riktigt fint. Här finns lite att putsa på. Men det gör det ju alltid oavsett vilka moment man håller på med. Micke var mycket nöjd med deras pass.

Jag gick och hämtade Ztorm. Jag ville köra igenom de fyra första momenten i Elitklass. Kofficient fyra momenten. Min kompis Ztorm var lagom laddad. Han presterade ett fint arbete. Vi gick igenom momenten i samma ordning som de är uppställda i reglementet. Först ut, fri följet. Han låg i en bra position hela tiden. Den enda plumpen var att han inte frontade helt hundra i backningen i momentet stegförflyttning. I övrigt kändes det kanon. Inkallande med ställandet gick bra. Han är väldigt medveten om vad som är på gång under hela momentet. Framåtsändandet, även här satt jag ihop hela momentet. Han utförde alla delar till full belåtenhet. Och krypet gick som en dans. Han har haft en tendens att bli lite hög i baken i svängarna. Men idag  var han lika låg som en plattfisk genom svängarna. Jag var mycket nöjd med vårat pass. Sedan hämtade Micke ut Blomma. Han körde lite linförighet och inkallningar med henne.De körde även en budförig, med mig som mottagare. Hon börjar förstå momentet. Men hon ville inte ha någon godisbit av mig. Så jag offrade mina vantar. Men som tur va så var hon snäll mot dessa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.