BLOGG: Spår & Uppletande

Idag fick man hålla i hatten. Det blåste rejält. Jag och Ztorm åkte ut och tränade lite spår och uppletande, nere vid dansbanan i Fulltofta. Jag började med att trampa ett spår som var cirka 600 meter. 7 apporter plus slut. Jag tror att det blev 8 vinklar. Liggtid drygt 1 timme. Medan spåret låg till sig, trampade jag en uppletanderuta. jag slängde ut 5 föremål.

Jag gjorde Ztorm klar för uppletandet. Jag upplevde att han var mycket fokuserad. Vindriktningen var rakt emot oss. Så jag förväntade mig inga större problem med att finna föremålen.

Mitt tänk för dagen var att minimera tugg. Jag gick tillbaka så som jag kört med honom tidigare. Jag visade honom att jag hade hans gula boll med mig. Men i gengäld krävde fart och energi i hans uppträdande.

Jag hade medvetet lagt ut föremål som jag vet att han brukar tugga mer på. Han for iväg på första skicket. Och inom 10 sekunder fann han första föremålet. Han grep detta snabbt och lätt. Jag drog upp hans gula boll. Han kom som ett gehu. På vägen in i ingången vid sidan, förtydligade jag att han skulle hålla föremålet lungt och fast. Vilket han gjorde. Han satt lungt och med stor förväntan på att bli utklickad.

Här fanns inte en vibration i käkarna på honom. Jag blev såklart mycket glad, och visade med all tydlighet vilken grabb han är! Vi lekte, busade och drog och slet tillsammans med bollen. Efter ett tag samlade jag ihop honom. Och gjorde nästa skick. Även här gick han fint ut och fann föremålet. Fin avlämning igen. och lika mycket bus och härjade igen.

Vi fortsatte likadant med samtliga 5 föremålen. Jag var mer än lycklig. Och jag kan intyga att Ztorm var lika lycklig. Jag förstår inte varför jag glömt detta upplägg. Det var så här vi började få ordning på tugget tidigare. Vi gick lekande till bilen. Vattenpaus och kissepaus. Vi satt och hade det riktigt mysigt i skogen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det började dra ihop sig för att ta spåret. Jag tog fram hans spårsele och spårlinan. Sedan började vi promenera in till spårstarten. Jag selade på, och lät honom ta spåret.

Han fäste fint direkt. Efter cirka 5 meter låg första naturpinnen. Denna slängde han sig ner vid och gjorde en klockren markering. Jag berömde och gav honom de sedvanliga godbitarna. Jag upplevde att han ville gasa på. Så vi tog det rätt lugnt vi första pinnen. Det tog nog 2-3 minuter innan jag lät honom fortsätta spåra.

Han tog sig igenom spåret på ett mycket fint och betryggande sätt. Vi hade samtliga pinnar med oss. Han jobbade mycket bra i samtliga vinklar. När vi kommit till slutet, såg jag att Ztorm hade sängkammar blick. Han var rätt trött. Vinden gjorde säkert sitt till. Samt att marken var vattensjuk på vissa ställen. I kombination med att det inte har blivit så mycket spårande sista tiden på grund av all förbannad snö!

Vi lastade in oss i bilen och åkte hem. Båda glada och belåtna med dagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.