BLOGG: Regn ocb barmark

Det är väl sällan man uppskattar ett rejält regn. Till min stora glädje så var det nästan barmak ute. Det började direkt suga i spårtarmen. Som jag har längtat efter barmark. Efter morgonrundan och det sedvanliga kaffet. Plockade jag ihop spårutrustningen.

Vi lastade in oss i bilen och åkte ner till baksidan av Fulltofta. Regnet strilade fortfarande ner. Det är ett tag sedan Ztorm och jag spårade. Så jag tänkte att vi skulle gå ut lite försiktigt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag tog med mig fem apporter plus en slutpinne. Jag hade väl egentligen ingen direkt plan. Jag ville bara komma igång, efter uppehållet. Jag trampade cirka fem hundra meter. Det blev även fyra vinklar. Liggtiden blev omkring en timme.

Ztorm var mycket laddad när jag tog fram spårselen och linan. Lite väl laddad för min smak. Innan jag lät honom ta spåret, var jag tvungen att dämpa honom lite. Annars hade risken varit stor att det blivit mycket muskler och lite hjärna.

Jag satte mig ner med honom och pratade lugnande och och delade med mig av kasslern som jag tärnat upp och hade i fickan. Ganska snart uppfattade jag att han dämpat sig lite. Vi körde ett direkt påsläpp idag. Jag ville in konstra till det överhuvudtaget. Ztorm fäste direkt i spårkärnan. Ganska snart kom vi till första apporten. Den markerade han lite slarvigt. Han hade fortfarande lite väl bråttom i spåret.

Balansen mellan spår och pinnarna låg inte riktigt på samma paritet. Han ville iväg snabbt. Så jag krävde lugn och ro vid första pinnen. Efter ett tag gjorde vi oss klara för att fortsätta. Och nu verkade det som om att Ztorm låg i en bättre balans. Han kom till pinne två. Vid denna slängde hans sig ner, och var skit lycklig.

Efter mycket beröm, och mycket kassler. Så lät jag honom fortsätta att spåra. Resterande av spåret gick mycket bra. Han markerade samtliga pinnar, och var nogrann i vinklarna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag var mycket nöjd med jobbet som presterades. Jag märkte att Ztorm tyckte samma sak. På väg emot bilen sprang han och lekte med sin lilla dutt. Och såg allmänt lycklig ut.

Nu hoppas jag att den förbannade snön håller sig borta. Så att man kan träna skogsarbetet under lite trevliga former. Vi hoppade in i bilen och åkte hemåt. Nu blir det några mackor till mig och Ztorm.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.