Träning i Köinge

Igår var gruppen och tränade i ridhuset i Köinge. Jenns skötte mycket av figurant arbetet under kvällen. Jenns håller på att utbilda sig till tävlingsfigurant. Och vill träna så mycket som möjligt. Det är roligt att se framstegen hos Jenns. Vi körde ingen lydnad igår. Vi startade upp med skyddet direkt. Först inne i manegen var Tove och Pärlan. Vi hade tidigare pratat om att ta ett steg tillbaka med Pärlan. Hon slarvar lite när hon går i skyddsärm. Och vi kom fram till att vi skulle köra övningarna i en bitkudde ett tag. Pärlan har haft en dramatisk utveckling. Hon har väldigt lätt för sig. Men vi vill att hennes bett i ärm ska bli lite djupare. Tove och Pärlan började kvällen med att gå transporter. Figuranten gick baklänges, och belönade henne när hon gick i position.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I början var Pärlan lite väl engagerad i figuranten. Hon kopplade bort sin förare helt. Även om föraren stannade så fortsatte hon själv. Men efter ett tag förstod hon att detta var ett teamwork mellan henne, figuranten och föraren. Då fann hon sin position. Hon är väldigt lättlärd, på gott och ont. Och vill alltid vara sin förare till lags. Så det är extra viktigt att allt blir helt rätt redan från början. Vi tillsammans i gruppen hjälps åt att granska allt som händer. Så att vi inte lämnar något åt slumpen.

Sedan var det Eddies tur. Det var ett tag sedan Eddie tränade. Och lite med tanke på hur han uppträtt tidigare. Så var vi väldigt nyfikna på hur han skulle agera. Eddie är inte helt lätt att träna med. Han är åt det hårdare slaget samtidigt som han har lite problem med att hålla den röda tråden. Men Magnus ville testa av och se om något fastnat från tidigare pass. Eddie har tidigare visat att han inte är så villig att släppa sina bett. Men Magnus har lagt ner ett stort arbete på detta.

Efter uppvärmingen så skickades han in på en bevakning. Och till vår stora glädje stannade han upp i god tid och intog en riktigt fin bevakning. Nu kom den kritiska punkten. Figuranten presenterade ärmen, Eddie gick i som ett godståg. Magnus kommenderade loss honom. Och till vår stora förvåning spottade han ut skyddsärmen och intog grundställning hos sin förare. Släppandet var inte bara bra, det kan inte bli bättre än så. Magnus och Eddie fortsatte med dessa övningar ett tag, tills Eddie började bli trött i huvudet. Rent spontant var vi nog alla riktigt glada över Eddies agerande.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sedan blev det Ztorm och min tur att äntra scenen. Jag hade tidigare bestämt att jag skulle lägga stora delar av vårt pass på ärmtransporter. Och så blev det också. Dessutom fick Jenns ett ypperligt tillfälle att träna på överfallet under transport. Ztorm var mycket lyhörd, och han skötte transporterna fint. Jag hade bett min kompisar att framförallt hålla ögonen på positionerna. Detta har varit ett litet aber för oss. Han tenderar att pendla lite. Men detta såg vi inte mycket av i kväll. Jag kommenderade igång transporten. Ztorm föll upp i position direkt. Snacka om att jag var nöjd. Jag varierade belöning bakåt hos mig, med några regelrätta överfall från figuranten. Oavsett vad, så kändes han i hand hela tiden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sist in för dagen var Jenns och Gladius. De började med lite ordning och reda. Sedan övergick de till att köra sektor övningar i sele och lina. Tanken var att få till en generell diftshöjning i Gladius. Figuranten gick in i sektorn och presenterade ärmen. Men Jenns lät inte han få bettet. Efter några missar så fick han gå på. Och som han gick på, Han slaskade i ordentligt. Gladius visade upp en mycket trevlig sida. Han var fullt focuserad på uppgiften. Det verkar som om han börjar växa in i sin kostym nu.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.