BLOGG: I de lugnaste vatten…

Vi var bara fyra stycken ekipage på träningen ikväll. Folk hade lämnat återbud av olika anledningar. Det finns faktiskt de som har ett liv vid sidan av hundträningen, även om det är svårt att förstå. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Vi som var på plats fick ett riktigt bra pass ihop. Ztorm och jag körde igenom vissa moment i lydnaden. Jag trodde att han skulle vara lite mer ohyfsad efter helgens tävling i Halmstad. Min erfarenhet är att en skyddstävling kan få märkliga konsekvenser på lydnaden och övriga delmoment som man brukar träna. Tävlingar brukar avdressera en hel del. Till min stora glädje kom detta helt på skam. Ztorm var väldigt noga och fullt fokuserad på vårt samarbete ihop. Han gick mycket bättre än på länge. När vi kom till nästa avdelning för kvällen. Som innebar skyddsträning. Hade jag en klar plan för hur detta skulle fortlöpa. Mina farhågor beträffande positioner i transporter och så vidare, visade sig inte stämma överhuvudtaget. Vi körde både korgtransporter och ärmtransporter. Ztorm låg i riktigt bra position i dessa. Jag behövde i princip bara gå och njuta, och belöna ut honom med jämna mellanrum. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Går han så här i Landskrona den 18 maj, blir vi livsfarliga. Vi lade även tid på ofoget han höll på med i Halmstad. Han lade höger tass på figuranternas ben i alla bevakningar. Som tur var momenten väl genomförda trots detta. Men vi förlorade 2 enheter var gång det hände. Vi hamnade på åttor i betyg. I ärmbevakningen, korgbevakningen, civilsändandet, båda figgarna i avsöket o.s.v. Utan detta ofog hade vi fått fullt betyg. Domarna drar direkt 2 enheter för orent arbete som det kallas. Jag var på min lilla kämpe om att detta var förbjudet. Vi ökade upp samtliga bevakningstider till minst den dubbla tiden. Där jag reagerade blixtsnabbt om jag såg att höger tassen var på väg emot figuranterna. Det verkade som om budskapet nådde fram till honom. Det ska bli intressant och se hur han agerar på torsdagens träning. Publiken i Halmstad hade i alla fall roligt åt hans tilltag. Jag var inte det minsta road. Vårt träningspass var ett riktigt fint pass. Ztorm var glad som en speleman hela kvällen. Han älskar detta!

2 reaktioner på ”BLOGG: I de lugnaste vatten…”

  1. Vacker han är din Ztorm men herregud vilken energi det lyser igenom fotot i hans ögon =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.