BLOGG: Solen sken, och fåglarna kvittrade

I dag fick jag lite vårkänning. Vädret var helt underbart. Solen sken från en klarblå himmel. Det var ett tag sedan man såg solen. Molnen har legat som ett tungt blött täcke för solen en tid. Det känns som om man bott i en raggsocka i flera veckor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

När jag slog upp ögonen i morse, och insåg vilket väder det var utomhus. For jag ur sängen. Jag ville inte missa en minut av detta.

Kaffe och mackor breddes. Sedan stack Ztorm och jag ner till Revinge. Jag hade en ofantligt stor lust att spåra och köra uppletande.

Jag trampade ett spår som var cirka 700 meter. 1 apport plus slutet. Liggtid ca 2 timmar. Det innehöll egentligen inga konstigheter. Jag försökte undvika de områdena med mest snö på.

Medan spåret låg till sig körde vi ett uppletande. halvruta med 2 föremål. Det gick riktigt bra. Jag var mycket nöjd med arbetet som presterades. Vi satte oss sedan ner på en stubbe och delade mackorna mellan oss.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

det började så smått bli dags att ta spåret. Han fäste mycket fint. Vi snirklade oss igenom de snö beklädda områdena. Jag var mycket nöjd även med detta arbete.

Han markerade klockrent. Han tog vinklarna fint. Vi avslutade vår utflykt men en lång promenad. När vi satt i bilen igen så fick jag för mig att vi skulle åka ner på klubben i Höör.

Det hade även börjat suga i lydnads tarmen. Vi hade ett bus pass. Där inte precisionen var huvudsak. Utan där lekfullheten spirade!

Jag träffade en familj på klubben som var nere och rastade sin hund. De hade stått och tittat lite på Ztorm och mig. När jag gick emot bilen så haffade de mig. De undrade lite om Höör Bk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag förklarade för dem hur det fungerade med kurser, medlemskap o.s.v. De berättade att de hade köpt en hund. Av bruksras. Men de sade att de blivit lurade av uppfödaren.

Enligt denna var hunden registrerad. Detta hade de blivit varse om när de skulle skriva in sig på en spårkurs på en annan klubb.

De hade fått höra att hundar med stamtavla hade förtur till brukskurserna. De skulle kunna få vara med om det mot förmodan saknades ekipage i den tilltänkta gruppen.

De kände sig kränkta, och lämnade klubben omedelbart. Det var då de började undersöka omständigheterna runt sin egen hund. Efter telefon kontakt med uppfödaren gick det upp för dem att de köpt en oregistrerad blandras för 13000:- Man skulle kanske börja med uppfödning?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.