BLOGG: Kallt, rått och fuktigt

Igår kväll hade vi ett mycket trevligt pass i gruppen. Kvällen var allt annat än en skön sommarkväll. Det var rått och kallt. Det började frysa till på marken. Men humöret var på topp! Vi var en reducerad skara som infann sig på träningen. Av olika anledningar var folket upptaget med andra saker såsom jobb, möten osv.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi började som vi nästan alltid gör, med ett lydnadspass. Hundarna trivdes i det råa klimatet. Det jobbade på enormt bra! Det som slår en när man står och tittar på ekipagen, är den utveckling som råder i lydnaden.

Det är mycket detaljträning på de ekipagen som gått in i sin vinterträning, efter tävlingssäsongen.

De som är på väg emot en tävlingssäsong för första gången med sina hundar. Håller på en hel del med att befästa nya moment. Jag och Ztorm gick mest omkring och drällde på träningen. Jag körde varken lydnad eller skydd denna kväll.

Jag hade kört tidigare på dagen. Och kände mig mycket tillfreds med detta pass. Jag hade en tanke att träna ihop med gruppen. Men jag ändrade mig när jag hörde hur en av tjejerna slängde i väg en träapport. När denna träffade marken, lät det precis som om man slängt ett bowlingklot på ett parkettgolv. Marken var stenhård!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag ville inte köra med Ztorm under dessa förutsättningar. Han är lite väl explosiv för ett sådant underlag. Skaderisken blev för hög, enligt min uppfattning.

Idag har vi varit ute i Fulltofta och lagt spår. Jag trampade ett spår som var cirka 700 meter, 3 apporter plus slut. Liggtiden uppgick till hela 10 minuter.

Jag ville köra i princip köra ett flyktspår. Det var ett tag sedan vi gjorde detta. Jag gick direkt och hämtade Ztorm, när jag trampat klart. Han selades på, och släpptes på spåret.

Det var mycket vittring som flög omkring i luften. Men till min stora glädje lade han sig i spårkärnan. Han spårade fint, tog samtliga vinklar som en dans. Markeringarna av föremålen var klockrena. Jag blev mycket nöjd, av vad jag fick så! Vilket jag gjorde väldigt klart för Ztorm.

Glada i hågen, gick vi och slängde in spårutrustningen i bilen. Sedan gick vi en promenad i skogen. Detta är livskvalitet!!

Nu har jag precis läst igenom lydnadsklass 1 reglerna. Jag har lovat Annika Jönsson, att jag ska agera tävlingsledare på deras kursavslutning i kväll. Det ska bli roligt att se ekipagen. Jag har förvisso sett dem på avstånd. Men har egentligen ingen uppfattning om hur väl de ligger framme i utbildningen. Men det lär vi få se i kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.