BLOGG: Nya tävlingsledare för lydnadsklasserna

Igår kväll drog utbildningen igång. Anna-Kerstin Svensson och jag håller i utbildningen. Vi pratade en hel del om tävlingsledarens ansvar innan, under och efter tävlingen. Vi pratade en hel del om organisationen runt om tävlingar, vi tryckte även på hur man bör kommendera ekipagen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Anledningen till detta är att det har börjat sprida sig en förkortad version av kommendering.  Många tävlingsledare har helt sonika tagit bort ordet ”Avdelning” Som bör användas i samband med marsch anträden och halter.

Vi var rörande överens i gruppen, om att detta förhållningssätt är inte en fördel för de tävlande. Det är redan svårt som det är. Det minsta de tävlande kan kräva är att tävlingsledarna agerar rätt, och att kommenderingen är felfri.

Vi hade många intressanta diskussioner om allt möjligt. Kursarna fick en hemläxa till nästa träff. De ska rita upp en elitruta på förbestämda måttangivelser. Dessa ska vara i skala. Sedan ska de utifrån dessa ritningar lägga upp banan i verkligheten nästa gång. Vissa fick relativt tuffa måttangivelser. Så de får tänka till, för att få en ruta som kommer att fungera. Det ska bli intressant och se deras ritningar.

Idag ska jag ut och lägga upp en uppletanderuta till Ztorm. Sedan kommer jag åka till klubben och köra lydnad. Tanken var att jag skulle hunnit med detta igår. Men tiden bara försvann, av någon anledning?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.