BLOGG: Egen träning + kurs

Idag har jag ägnat mycket av tiden till lydnadsträning med Ztorm. På förmiddagen körde jag ett pass på fotbollsplanen hemmavid i Södra Rörum. Det blev ett pass med mycket förväntningar på belöningar. Vi tränade bakdelsvändningar med hög intensitet. Ztorm tyckte det var skitroligt. Han dansade runt med bakdelen i framförallt vänstersvängar och vänsterhalter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det blev även några framåtsändande och apporteringarna innan vi kände oss klara med passet. Vi gick in och käkade lunch båda två. Sedan blev det rast, vila på stället.

Framåt kvällen åkte vi ner på klubben. Jag hade för avsikt att hinna med ett pass till innan mötet som ordförande i klubben kallat oss till. Jag och Ztorm körde igenom samtliga moment i brukslydnaden elit.

Det blev ett mycket bra pass. Jag putsade lite på positioner, och utförande i dessa moment. Mötet var snabbt överstökat. Sedan var det dags att möta folket i appellspår kursen.

I dag lade vi fokus på hur de gick och förde sina hundar. Det är roligt att se utvecklingen i ekipagen. De har börjat tänka hund. Framförallt har de börjat inse sin betydelse för ekipaget som helhet. Vi delade upp gruppen i två lika stora grupper.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Där Micke Bonder tog hand om ett gäng. Och jag hade det andra. De fick kommendera varandra, och komma med synpunkter på varandras framförande av hund.

Det blev mycket diskussioner och en hel del aha-upplevelser. På fikat gick vi igenom samtliga moment som ingår i appellklass spår. Som en liten repetition från tidigare träffar.

Nu har de kommit så pass långt in i kursen att de börjar ta en hel del eget ansvar för sin träning. Vi har ingen som går och mörkar något. Alla tränar på de moment som de har mest problem med.

Vi börjar så smått närma oss mitten på kursen. Det ska bli roligt att se vad de åstadkommit när vi närmar slutet på kursen. I morgon ska jag ut och spåra med Ztorm på förmiddagen. Jag har planerat in detta pass i minsta detalj.

2 reaktioner på ”BLOGG: Egen träning + kurs”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.