BLOGG: Ett stört skönt pass!

Ikväll var vi nästan alla på plats. Vi började med lydnaden. Med Ztorm körde vi igenom de flesta momenten i elit bruks, förutom apporteringarna. Vi blev kommenderade. Och det kändes förbannat samlat och fint. Jag var väldigt nöjd med lydnaden. Här var såklart en del små saker som alltid kan bli bättre. Men på det stora hela är det inte så mycket att racka ner på.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På skyddet körde jag och Ztorm en del transporter i munkorg och i skyddsärm. Även dessa var till belåtenhet. Trots att han genade lite i vänstersvängarna.

Men mina träningskompisar var på mig som iglar om detta. Jag lade lite jobb på detta, och tillslut gick han som ett litet ljus. Jag behövde inte vara på honom om positioner, eller annat trams.

Det blev även ett överfall under transporten i ärm. Han gick upp och avvärjde klockrent. Och släppte omedelbart vid kommenderingen och kom in i sin grundposition direkt. Det måste vara ett av de bästa vi någonsin utfört ihop.

Jag uppfattade hela situationen som om vi var kanon tajmade.Det blev även lite passivitets släppande. Han spottar ut ärmen och backade ut i sin bevakning. Efter arbetet gick mycket bra. Det var helt enkelt ett riktigt bra träningspass. Jag kan bara tacka mina träningskamrater, som gör dessa pass möjliga!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Innan idag var jag och Ztorm ute i Fulltofta och lade spår och körde uppletande. Jag trampade ett spår som var cirka 800 meter. 5 apporter plus slutet. Liggtid 1 1/2 timme.

Det var perfekta förhållande. Fuktiga löv på en fuktig mark. Det var väldigt lätt spårat. Så jag tänkte att jag skulle strula till det för honom. För det första gömde jag samtliga apporter under löven.

Det blev många vinklar. På ett ställe hade jag gått uppe på ett stengärde i cirka 50-60 meter. Medan spåret låg till sig trampade jag en uppletande ruta till honom. Jag hittade ett ställe som jag aldrig använt förut.

Det var väldig tät vegetation, med enar och björnbärssnår. Det gick ett dike snett igenom rutan som var delvis vattenfyllt. Jag lade ut föremål som jag vet av erfarenhet att han kan ha problem med. Det var en tunn nylonstrumpa, en bit plastslang, ett handtag till en fil i plast, och en plastkopp.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ztorm fick jobba ordentlig i uppletandet. Men till min stora glädje löste han det. Han fick in samtliga föremål. Men han behövde ha rätt så lång tid på sig. Han höll på upp emot 10 minuter.

Men han bara jobbade på trots att han gick många tomskick. Det imponerade på mig i alla fall. Vi gick tillbaka till bilen. Han drack vatten, och husse hällde upp en kopp kaffe.

Vi satt och filosoferade i väntan på att spåret skulle ligga till sig. När det var dags, gjorde jag oss iordning för nästa övning. Ztorm sög spåret klockrent. Allt hyss jag hittat på i spåret, som skulle få honom att få jobba lite extra med kom helt på skam.

Han löste allt mycket bra. Han gick och balanserade uppe på stengärdet som om att han var berusad. Det var halt på stenarna, dessa var täckta med mossa. Han markerade samtliga föremålen som jag gömt under löven. Han tog vinklarna lugnt och fint. Det var en fröjd att hänga på i linan.

Efter spåret gick vi en promenad i skogen och bara njöt av livet. Ztorm var glad som en speleman. Vilket även avspeglade sig på kvällens pass ihop med gruppen. Imorgon står det sök på programmet. Jag är mycket sugen på att köra lite sök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.