BLOGG: Avtalsinstruktörer

Igår kväll var det medlemsmöte i Höör Brukshundklubb. Ordförande i klubben hade kallat in styrelsen innan medlemsmötet. Han hade lite saker som han behövde delge övriga styrelsen, innan medlemsmötet. Bland annat ville ha han ha vår åsikt om vi skulle tillåta avtalsinstruktörer i klubben.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Detta har varit en debatt som pågått ett tag. Det var uppe på förra styrelsemötet, som jag tyvärr inte hade möjlighet att närvara på.

Jag har sökt information utanför klubbens väggar. Bland annat har jag varit i kontakt med Arne Johnsson som är lite pappa till hela upplägget med avtalsinstruktörer.

Till en början var jag väldigt skeptisk till hur detta skulle kunna fungera i verkligheten. Jag såg riskerna med att det skulle bildas två olika falanger bland instruktörerna. Ett A-lag, och ett B-lag.

Där de ideella instruktörerna kände att de inte ville hålla fler kurser. Detta skulle bli katastrof för klubbens kursverksamhet. I mina undersökningar kom jag fram till att det fungerade utmärkt på andra klubbar i distriktet. Tanken är att avtalsinstruktörerna ska kunna gå in och avlasta övriga instruktörer på klubben.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De ordinarie instruktörerna väljer först vilka kurser de kan tänka sig hålla. Avtalsinstruktörerna får ta dessa kurser som ingen vill ta förnärvarande.

Ju mer jag undersökte upplägget med detta, blev jag mer och mer övertygad om att detta är något som kan komma oss alla till gagn inom Höör Brukshundklubb. Jag röstade JA till förslaget.

En annan sak som var mindre rolig var att vår kassör lämnade sitt uppdrag med omedelbar verkan. Det känns tragiskt att det blev så här. Styrelsen har fått gå in och ta över ansvaret över denna uppgift tills vi hittar en ny kassör. Det togs upp några andra ämnen också. Med dessa var de mest akuta.

Medlemmarna började ramla in i klubbhuset. Ordförande hälsade samtliga välkomna. Det blev ett intressant medlemsmöte. Många vettiga förslag kom upp. Det diskuterades en hel del, om allt möjligt. Roligt i sammanhanget är att medlemsantalet har stigit markant under året. Höör Brukshundklubb har vid dags datum passerat 200 medlemmar.

Kursverksamheten blomstrar. Vi har mycket kurser. Men behöver utöka verksamheten för att kunna ta emot alla som vill gå kurs med sina hundar. Vi har snart även en ny lektionssal på klubben. Bygget pågår förfullt. Ekonomin ser riktigt bra ut. Kort sagt, klubben lever och frodas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.