BLOGG: Sicken kväll

När jag anlände till klubben var det redan folk som var i full gång att träna lydnad. Det händer inte så ofta. Jag och Jenns Städhammar brukar vara på plats tidigast. Vi skulle inte bli full styrka denna kväll. Flera hade annonserat att de var tvungna att jobba.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det innebar att vi kunde ta en fika innan träningen. Vilket man inte ska underskatta. Jag tror att det är nyttigt att prata ihop sig, och landa efter att folket stressat ner till klubben från sina jobb. Det blev en snabb kopp kaffe.

Sedan drog vi igång lydnaden. Jag körde på med Ztorm, som i fornstora dagar. Han gjorde ett fint jobb. Man märker på honom att han saknat träningen. Han är glad som en speleman.

Han bara bjuder på sig hela tiden. Jag får verkligen vara noga i mina signaler till honom. Det spritter i kroppen på honom. Som jag längtat till detta pass.

Vi körde igenom en massa moment. Ögonen bara lyser på honom. Han ger mig alla signaler på att detta är livet. På skyddet körde jag en del grundövningar. Det blev bita, släppa och bevaka. Han gjorde dessa övningar till belåtenhet. Han var duktigt laddad. Men fullt reglerbar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I morgon ska jag och Ztorm  ut och spåra lite. Det kommer förmodligen bli uppletande också innan vi är klara för dagen.

Det börjar dra ihop sig till träningsfigurant utbildningen. Nu till helgen har de sitt första möte. Det känns förbannat roligt att vi fick till stånd en utbildning.

Intresset har varit enormt. Vi i Skåne distriktet bjöd även in våra grann distrikt Småland, Blekinge och Halland. Även dessa distrikt har skickat folk till utbildningen.

Jörgen Thynell och Henrik Marklund kommer att vara deras instruktörer under kursen. De har tillsammans gjort en gedigen utbildningsplan. Det kommer att bli tufft för kursarna. Det är mycket de ska gå igenom, både teoretiskt och praktiskt.

Kursen är uppdelad på tre helgen. Med några veckor emellan. Efter avklarad utvärdering och genomförd utbildning, kommer kursarna att få ut ett utbildningsbevis. Som visar att de genomgått utbildningen. Det ska bli intressant att följa dem under dessa veckor. Framförallt är det roligt att klubbarna får figuranter med mer kunskaper och erfarenheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.