BLOGG: En kväll på klubben

Igår hade vi möte med de träningsansvariga för IPO och Svensk skyddet. Vi hade mötet på Höör Brukshundklubb. Det kom mycket folk. Jag blev lite orolig att vi inte skulle få plats i vår lektionssal. Det avhandlades diverse frågor som rör oss som är aktiva inom detta gebit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Blandannat så blev det klart med träningsfigurant utbildningen. Denna kommer igång 5 oktober i Ängelholm. Instruktörerna är Jörgen Thynell  för Svensk Skyddet, och Henrik Marklund kommer att hålla i IPO.

Inbjudan har gått ut till berörda parter i Skåne, Blekinge, Halland och Småland. Jag tycker personligen att det är roligt att vi kommer igång med denna form av utbildning. Det har länge funnits en efterfrågan efter detta.

Förhoppningsvis är detta något som vi kan göra om längre fram i tiden. Efterfrågan får styra helt enkelt. Vi pratade även om att ha en skyddskonferens i Mars 2014. Planeringen för detta har just tagit fart. Just nu är inget bestämt eller bokat.Idag har det varit lugnt med egen träning. Men jag hade en enskild träning inbokad på klubben vid 16,30. Det var Lars & Nora som ville köra lite uppdateringar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det har gått några veckor sedan vi sågs sist. Lars & Nora hade tränat på. Det var roligt att se utvecklingen i ekipaget. Idag pratade vi mycket om ordförståelse, och dess betydelse i träning och tävling.

Vi uppehöll oss även en hel del vi apporteringen. Nora vill inte riktigt dela föremål med sin husse. Vi kom ganska snart på några övningar som främjade ett trevligare beteende runt föremål. Detta köpte Nora fullt ut.

Tillslut kom hon enda fram till Lars med apportbocken. Hon började förstå att apporten var triggern till belöning. Det ska bli intressant och se hur detta utvecklas.

När vi nästan var klara med vårt träningspass, började så smått även vår träningsgrupp att samlas. Det var lydnad och skydd som stod på programmet. Ztorm fick bara sitta i bilen och titta på. Han var duktigt sugen på att få vara med. Han ska bara läka ihop lite till. Så ska han också få vara med och träna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.