BLOGG: Möte med träningsansvariga

Igår kväll fick jag förmånen att få följa med ut och hjälpa till lite på en valpkurs. Det är alltid lika roligt att se dessa småskitar. Det spritter i kroppen på dem, de far omkring överallt. Det är bus på hög nivå. Dessa små oskrivna kapitel skulle ha lite nosaktiverings övningar. Mikael Bonder och jag berättade lite om betydelsen av detta, samt invigde deltagarna i den fantastiska världen av dofter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter sedvanlig genomgång av vad man bör tänka på när man introduserar valpen för spårövningar. Började respektive hundägare trampa sina spår. Det var helt raka medvinds spår, som var cirka 35-50 meter långa.

Dessa preparerades med godis i täta intervaller. Vissa lade en liten leksak i slutet, medan andra hade godis istället. Dessa låg omkring en halvtimme. Vi hann med två spår per ekipage innan mörkret lade sig över oss.

Vissa av valparna bara sög fast i spårkärnan som små iglar direkt. Medan andra fick lite mer hjälp att ta sig framåt i spåret. Det var roligt att se dem när de fick sitt andra spår för kvällen.

De små liven hade fått en förväntan på att spåra. Det var en stor skillnad mellan spår 1 och 2. Vi hann även med att köra några vittringsrutor till valparna. Ägarna trampade upp en liten ruta som var cirka 1 kvadratmeter. Som man slängde ut godis i.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Detta var en riktigt rolig övning tyckte samtliga valpar. De blev varse om att belöningen låg på ett avgränsat område. När de kom utanför gränsen, vände de direkt och fann oftast en liten gotta i rutan.

Jag sitter nu och planerar det sista innan vårt möte med de träningsansvariga för IPO och Svensk Skyddet. Vi har en hel del som vi kommer att avhandla under kvällen.

Det verkar som om att vi kommer att få ditt i princip alla träningsansvariga. Eller så skickas en representant för träningsgruppen. Det ska bli roligt att träffa alla ikväll.

Jag hoppas på ett givande möte med många diskussioner. Det finns mycket vi behöver lufta i offentlighetens ljus!

Ztorm mår efter omständigheterna bra. Alla som någon gång kommit i kontakt med en malinois, vet att det inte är helt lätt att hålla dessa i stillhet. Det är koppelpromenader som gäller förnärvarande. Såren verkar läka som de ska. Allmäntillståndet är på topp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.