BLOGG: Kvarnvägen Fulltofta

Jag har nyss kommit hem från skogen. Vovvarna skulle få lite aktivitet innan sommarkursen drar igång ikväll. Det blir mest att sitta i bilen för dem. Jag åkte ner till område 3 på Fulltofta. Här trampades spår och uppletanderuta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hindra skulle få sin första vinkel i dag. Jag trampade ett spår som var cirka 160 meter fullproppat med korv. På slutet hade hon en plastpåse med mycket korv i.

Vinkeln hade jag lagt efter cirka 50 meter. Liggtiden var 35 minuter. Den lilla flickans förväntningar stegras hela tiden. På vägen till hennes spår så hittade hon Ztorms spår. Detta tyckte hon att vi skulle ta.

Jag lirkade av henne lite fint, och berättade för henne att tids nog skulle hon också få gå sådana spår som Ztorm. Vi kom tillslut fram till hennes start.

Hon stoppade ner nosen i kärnan, och började sakta men säkert följa spårvittringen. I början av spåret låg det korv med cirka 30 centimeters mellanrum. Ganska snart glesades intervallet ut. För att vid vinkeln bli en såkallad landningsbana.

Hon kom in på denna och vips hade hon tagit sin första vinkel. Efter vinkeln glesade jag ut relativt snabbt på korven. Hon tog sig till slutet med korvpåsen på ett fint sätt. Hon börjar så smått lägga lite tryck i linan. Det var förbannat roligt att få följa henne längs spåret.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Med Ztorm trampade jag ett spår som var cirka 500 meter. Tanken jag hade med dagens övningar var att det skulle vara mycket händelserikt spår. Med mycket vinklar, många apporter.

Jag tror att det minst blev 40 vinklar. Vissa sträckor var max 5 meter innan nästa vinkel kom. Jag lade föremålen hur somhelst, mitt i vinklar, en meter innan eller efter en vinkel.

Han märkte ganska snart att han var tvungen att hålla duktig fokus på uppgiften. Föremålen var lite olika saker såsom några patronhylsor, naturpinnar, en bit cykelslang och vanliga träpinnar. Antalet var 23 stycken.

Han for upp och ner och markerade apporterna stup i kvarten. De sista 150 meterna var bara en raksträcka. Men problemet bestod av stora stenbumlingar som han var tvungen att finna vägen igenom. Tillslut kom vi till slutet. Som var en patronhylsa. Jag blev mäkta imponerad av Ztorm idag. Han jobbade på som en galärslav.

När jag tömde mina fickor och räknade antalet funna föremål blev jag ännu gladare. Vi hade alla med oss in. Han hade fått jobbat ordentligt för middagen denna dag. Vi gick till bilen och läskade oss lite. Uppletanderutan var redan preparerad. Så tjänstetecknet hängdes på, vi gick upp till rutan och påbörjade detta eminenta moment.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Här låg 4 föremål utlagda. Jag visste att Ztorm hade jobbat tufft några minuter tidigare. Men jag tänkte inte ha något överseende med detta. Jag ville pressa honom lite.

Han for ut i rutan glad som en speleman. Ganska snart kom han in med första föremålet. Han löste uppgiften fint. Trots att här var lite tugg på något av föremålen. Men själva letandet skötte han excellent.Vi var båda nöjda när vi gick tillbaka till bilen.

Nu skulle Hindra också få leta lite föremål. Men jag körde inte henne i rutan. Hon är inte mogen för detta ännu. Hon vill inte riktigt komma in och dela bytet med mig. Så jag körde detta i ett litet skogsbryn. När hon fann ett föremål, i  detta fall hennes skinn med snöre i. Så blev jag skiiiitans glad och sprang ifrån skogsbrynet och berömde och stojade.

Hon kom efter och jag lyckades få tag i ändan på snöret och vi kampade och lekte. Hon fick behålla skinnet. Vi gjorde om samma övning igen. Med samma resultat. Jag hoppas att jag får henne att förstå att det alltid lönar sig att komma in med föremålen. Men det är en lång resa vi har framför oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.