BLOGG: Träningstarmen

Jag kom precis hem från skogen. Vovvarna fick vars ett spår. Hindras spår blev lite längre idag. ungefär 120 meter, uppskattningsvis. Väl preparerat med korv. Liggtiden var 35 minuter. Jag hade lite tankar med dagens spår. Som jag skrivit tidigare har jag inte blivit riktigt klok varför hon emellanåt lämnar spårkärnan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Är det på grund av att hon behöver sina små micropauser, eller är det bara okoncentration? Jag började lägga korv väldigt tätt i början av spåret. för att sedan glesa ut mellan korvbitarna.

På slutet av hennes spår var det cirka 4-6 meter mellan korvbitarna. Jag var nyfiken på om detta skulle förändra något i hennes beteende. Jag selade på henne, och gick fram till spårstarten. Hindra visste helt klart vad som var på gång. Hon fick marsch order. Hon fäste lugnt och fint i kärnan.

Efter cirka 25 meter gjorde hon sin vända utanför igen. Jag lät henne göra denna sväng. Och hoppades på att hon skulle leta rätt på spåret igen, vilket hon gjorde. Jag berömde henne lite lågmält. Efter cirka ytterligare 25 meter började området med glesare med näring i spåret. Precis som jag misstänkte blev hennes spårbeteende ett annat.Hon blev väldigt rädd om spårkärnan. Hon blev mer intensiv, och lade tryck i linan. Det kändes förbaskat bra.

Hon tog sig till sitt skinn i slutet. Under detta låg en rejäl hög med korv. Hon slängde undan skinnet och åt sina hotdogs. När jag satte fart på skinnet var hon med på noterna. Men som jag beskrivit tidigare, finns här en del brister i bytesmedvetenheten. Detta är något som vi jobbar på vid sidan av. Jag tyckte mig se en klar utveckling i hennes spårbeteende. Det kommer förmodligen bli riktigt bra med tiden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Med Ztorm lade jag ett spår som var cirka 1200 meter. 5 apporter, 3 spetsvinklar, 5 apporter plus slut och en liggtid på ca 90 minuter. Dagen till ära så blev det ett spårupptag. Inget regelrätt upptag.

Det var snällare än vid tävling. Han fixade detta galant, riktningsbestämde spåret och valde rätt håll. Men som jag skrev tidigare var detta väntat, med tanke på hur jag skickade på honom. Det fanns inte så stort utrymme till att det skulle kunna bli fel.

Ztorm lade sig i spårkärnan och tog sig framåt i spåret på ett sätt som jag tycker är stimulerande att se. Han hade inga problem i någon vinkel. däremot missade vi en pinne igen? Detta är något som vi får lägga lite polletter på i framtiden. Det har blivit någon liten obalans mellan spåren och föremålen.

Men så är det väl för de flesta till och från. Men man kan inte negligera detta faktum, att han missar pinnar! I övrigt var jag mycket nöjd med båda två. Det är alltid roligt att delegera ner jobbet till vovvarna! Ikväll blir det sökträning med sommarkursarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.