BLOGG: Sista förberedelserna är klara

Imorgon ska Ztorm och jag starta i skyddet i Helsingborg. De sista träningarna har gått kanon. Det enda orosmoln har varit om Ztorm skulle hinna bli av med noskvalsterna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi har varit ute och spårat två gånger sista tiden. Senast idag så lade jag ett spår i halvmeter hög vall. Jag uppskattade spårlängden till cirka 500 meter. 4 föremål plus slutpinnen. Liggtid 1 1/2 timme. Han agerade som brukligt.

Det verkar som om han är helt återställd. Efter spåret åkte vi ner på klubben. Dels så tänkte jag vattna blommorna där. I kombination med ett litet uppletande.

Jag trampade en halv uppletande ruta, där placerade jag ut ett föremål ungefär i mitten av rutan och ett på djupet. Han hade inga större svårigheter att finna dessa. Han löste uppgiften på ett bra sätt.

Hindra fick gå lite linförighet, och träna på sitt stanna kvar. ”Det tar sig sa mordbrännaren” Jag avslutade hennes pass med jaktkamplekar. Jag hittade ett gammalt skinn som jag använde till Ztorm när han var ung och oerfaren. Det var tredje passet med dessa övningar. Hon börjar sträva riktigt bra nu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hon slarvar lite med bettet fortfarande. Men jag tror att hon har lite koordinations problem.

I veckan var jag nere hos Camilla på Camillas hundrehab och körde henne på vattenrullband och vibrationsbordet. Hon blev helt slut efter 7,5 minut. Men hon kämpade på så gott hon orkade.

Vi befarade att hon skulle få en del träningsvärk dagarna efter. Detta kom som ett brev på posten. Hon var rätt knagglig igår. Men idag har värken börjat lägga sig.

Det är roligt att allt går så bra med henne. Hon har i princip upphört med sina utfall emot okända. Hon har börjat inse att mänskligheten är rätt trevlig. Hon blir säkrare och säkrare för var dag.

2 reaktioner på ”BLOGG: Sista förberedelserna är klara”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.