BLOGG: Sök i Fulltofta

Idag har Ztorm och jag kört sista sökpasset innan vår tävling nästa söndag. Vi var ett blandat gäng från Höör och Åhus som tränade ihop. Stigen var cirka 200 meter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag blandade tomskick med helt dolda figuranter. En av dessa var helt under jord. Ztorm har aldrig kört sök förut med en sådan placering av figgarna.

Det skulle bli intressant och se hur han löste detta? Vi började med en träff för att få in honom i matchen.

Figgen som låg under ett camouflagenät berättade att Ztorm fick upp vittringen rätt så snabbt. Han cirklade sig närmare och närmare legan. Och gick tillslut igång i ett ståndskall. Jag gick lugnt och fint ut till honom. Figgarna var utrustade med brandslangar, som de skulle skicka iväg snett bakom när jag klickade.

Jag stod ett tag och tittade på Ztorm ute vid legan, och berömde honom. När jag tyckte att han var ordentligt koncentrerad på legan kom klicket. Jag transporterade in denna figge till stigen. Det skulle bli mycket traskande för figgarna idag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lite senare ville jag ha ut figgen igen. Först skulle vi köra lite tomslag. Han gick fint ut på djupet och slog framåt till fin belåtenhet. Han hade ett lagom högt tempo hela tiden.

Efter några tomskick ville jag ha ut figuranterna igen. De fick verkligen springa ut och inta sina positioner snabbt när Ztorm var ute på motsatta sidan.

Jag visste ungerfär var den nergrävda figgen låg. Ztorm for ut i rutan. Efter ett tag så ser jag han ungefär 100 meter ut i terrängen. Han var långt utanför rutan. Jag kallade in honom mot stigen. Han kom villigt och glatt.

Jag skickade vidare på motsatt håll. Här fick han träff igen. Nu visste han bättre hur han skulle jobba mot figgarna i camouflagenäten. Jag gick ut och klickade ut honom. Figuranten busade med honom. Sedan transporterade in denna till stigen.

Jag ville gärna att han skulle ta figgen som var nergrävd. Så jag gick tillbaka en bit på stigen och skickade på nytt. Efter ett tag hör jag ett efterlängtat ståndskall. Han hade förhoppningsvis löst uppgiften.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag sprang ut till honom. Och mycket riktigt hade han hittat den nergrävda figgen.

Jag berömde honom rikligt verbalt när jag kom fram. Men jag lät honom inte tystna. När jag tyckte att uppmärksamheten mot legan var ok. klickade jag ut honom.

Ztorm hade verkligen fått göra skäl för middagen idag. Han var skit lycklig. Precis som husse! Jag fick lite information från figuranten som låg nergrävd. Tydligen hade han varit i närheten, men släppt vittringen och fortsatt ner i en liten damm för att bada och svalka sig!

Men när jag hade kallat så hade han avbrutit strandlivet och återvänt till mig. När han kom dit andra gången hade han varit mer bestämd i sin uppgift. Och kommit till ståndskall efter att han undersökt platsen där figgen befann sig. Det var riktigt roligt att köra med helt dolda figgar. Framförallt fick Ztorm en nyttig erfarenhet med sig i bagaget.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag trodde att han skulle få det svårare med att lösa detta. Men han hade inga större problem.

Framförallt så är han inte på figuranterna längre och generar dessa. Jag har succesivt kunnat lägga över mer och mer av belöningen till figuranterna.

Bara för 6 månader sedan hade detta varit ett problem. Han ville gärna dominera figgarna.

Men med envishet och kunniga träningskamrater verkar detta problem vara bortblåst. Han har väl inte blivit en mysgubbe ute hos figuranterna ännu. Men vem vet vad som händer i framtiden?

2 reaktioner på ”BLOGG: Sök i Fulltofta”

  1. Hej, låter som att ni blir farliga denna säsong :o) Lycka till på säsongsdebuten!Känner igen detta med att dominera figuranter…vi är väl inte vid ”mys” än kanske när han fyller 13 ;o)
    Mvh Camilla & RG Erodes

    1. Hej Camilla!
      Det är väl fina killar vi har? De påminner mest om försöksutskrivna ute i skogen! Skämt åsido. Jag ser fram emot säsongsdebuten med min lille kämpe!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.