BLOGG: Provgå spåren

Igår var jag och några spårläggare ute och provgick två spår som ska användas nästa helg till tävlingen. Det snöade och det är intet utan att man börjar bli orolig för våra spårtävlingar den 6 & 7-april.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA På vissa ställen längs med spåren var det upp till en halv meter snö. Men snittet i snödjup låg på cirka en decimeter.

Med tanke på vad tävlingsreglementet säger, så börjar man bli nervös inför nästa helg. Enligt reglementet får det inte vara spårsnö på tävlingar.

Hinner det att töa? Hur somhelst så kommer det bli rejält blött i markerna. Enligt SMHI kommer temperaturen dagtid gå upp till 3-6 plusgrader. Men det kommer fortfarande vara kallt på nätterna. Det kommer bli en kamp emot klockan.

Vi fortsätter iallafall som om det ska bli tävlingar nästa helg. Vi kommer att fatta ett definitivt beslut på torsdag om det finns en rimlig möjlighet att genomföra tävlingen.

Däremot så ska jag till Burlöv imorgon. Vi ska sätta lydnads ringarna till Burlövs Bk Påsktävling 1-elit, Annan Påsk. Enligt uppgift har de helt snöfritt. Samtliga tävlingsledare kommer att sammanstråla och göra klart det sista inför måndagens tävlingar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.