BLOGG: Vargen kommer

SMHI har lyckats igen. De går ut med en klass 2 varning över Skåne och Blekinge. Man avrådde folk från att ge sig ut. Under hela tisdags dygnet. Det skulle komma någonstans mellan 20-30 centimeter snö. I kombination med mycket starka vindar. Det skulle mer eller mindre bli katastrof på vägarna och risken var övervägande att det skulle bli stora strömavbrott i hela Skåne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag kan berätta hur rätt de fick. Det är barmark alltså ingen snö att tala om. Med lite god vilja så har det kommit cirka 5 millimeter. Om man mäter där det har blåst ihop. Vinden har varit behaglig. Omkring 8-10 meter per sekund.

Jag har bara en undran. Hur lyckas detta statliga företag gång på gång att ha helt fel. Det pumpas in skattepengar varje år. Och deras meteorloger står dag efter dag och levererar prognoser som överhuvudtaget inte stämmer med verkligheten.

Hur många gånger kan man skrika att vargen kommer utan att det blir konsekvenser. Folk tappar helt tron på ett företag som näst intill aldrig är i närheten av verkligheten. På grund av deras oförmåga att göra vettiga prognoser. Kommer folk att skada sig ordentligt. Det är bara en tidsfråga! Vilket annat företag hade kommit undan med ett sådant resultat?

6 reaktioner på ”BLOGG: Vargen kommer”

      1. Ja, arbete ja… Men det var väl ”resultatet” av arbetet som efterfrågades?

        Men sjukvårdens ”hundgöra” kanske skall diskuteras på någon annan hemsida… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.