BLOGG: Sök i Fulltofta

I dag har vi varit ute i skogarna runt Fulltofta och kört sök. Vi var var bara fyra stycken ekipage på plats. Så vi fick inte det flytet på träningen som vi hade tänkt. Tanken var att en värmde sin hund medan övriga engagerade sig i sökarbetet. Så blev det inte. Det blev lite väntetid mellan söken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Precis när vi kommit igång med sök övningarna dök ett sökgäng från Veberöds Bk upp. Vi pratade ihop oss med dem. Och fortsatte köra våra hundar. Vi var så pass närma varandra när vi tränade att man blev orolig att någon hund skulle dra över i fel sökruta. Men detta fungerade hur bra somhelst. Samtliga hundar skötte sig exemplariskt, trots att de såg figgar i andra rutan som gick ut och lade sig.

Först ut bland våra ekipage var Jenns och Gladius. De tränade på att Gladius inte skulle intressera sig för tidigare legor. Utan jobba sig utåt och framåt. Tydligen har detta strulat till och från. Men idag fick vi se en Gladius som gick som en klocka. Det var riktigt roligt att se.

Sedan körde Claus och Pärlan. Det var länge sedan hon körde söket. Men det var roligt att se att hon hade helt klart för sig, vad som skulle hända. Claus lade polletterna på skall markeringarna. Figgarna hjälpte henne att komma igång ordentligt i skallet. Det tog inte många skick innan Pärlan visste vad hon skulle göra när hon fann figuranten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Magnus och Eddie körde också en markeringsövning. Eddie har väldigt lätt att regisera händelse förloppet själv. Man skulle kunna tro att han varit en av de stora regisörerna i ett tidigare liv. Han styr gärna upp det mesta efter eget huvud.

Idag var Eddie väldigt koncentrerad och samarbetsvillig. Han gick som ett litet ljus genom skogen. Och skötte hela sin del av arbetet mycket fint. Det har hänt något i huvudet på Eddie. De sista passen Magnus och Eddie tränat så har han varit lyhörd på signaler och retningar.

Jag och Ztorm körde träffar på samtliga figgar idag. Han skötte systemet fint. Han var på en gång med korgen på ena figuranten. Med denna bannade honom. Sedan skötte han sig nästa gång han träffade på denna ute i legan. Det blev sammanlagt åtta skick. Och jag var riktigt nöjd med Ztorms arbete, trots att han hade generat en figge vid ett tillfälle. Det är ett fall i rätt riktning.

När vi var klara med våra övningar, gick vi ner på parkeringen och pratade igenom lite om framtiden och hur vi bör träna våra hundar nästa pass. Vi ska försöka få mark till sök den tjugotredje mars. Då kunde de flesta komma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.