Temperament

Temperament beskriver med hur mycket, och hur snabbt hunden reagerar på signaler och retningar. Det är stor variation mellan olika hundraser. Även mellan individer i samma kull kan skillnaderna i temperament vara stor. En hund med ett mycket livligt temperament kan uppfattas som olydig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ser och hör allt

Men många gånger har den redan observerat något som vi människor missat. Den reagerar helt enkelt snabbt. Under inlärning är det viktigt att man är medveten om att hunden förmodligen reagerar mycket snabbare än oss.

Dessutom oftast kraftfullare. Dessa individer är ofta lättlärda, då de hinner uppfatta små signaler och retningar. De lär sig oönskade beteenden lika snabbt som de önskade.

Det vill till att man är med i hundens sinnesbild i stunden. Och påverkar den i rätt riktning.

Kan vi inte göra det i morgon i stället

Det finns även raser som är utrustade med ett lågt temperament. Ibland uppfattas dessa som oengagerade och slöa.Vid inlärning och övrig träning får dressören vara noga med att få till ett bra belönings system, som den lågt tempererade hunden verkligen uppskattar. Träna i korta sekvenser, och verkligen bjuda på intensitet under passen. Så finns möjligheten att man sina uppsatta mål med träningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.