BLOGG: Revinge

Idag så sammanstrålade jag med Tereze Lindberg och Jonas Stål ute på Revinge. Vi skulle spåra och köra uppletande med våra hundar. Vi trampade spår till varandra. Jag ville ha ett spår till Ztorm som var cirka fem till sex hundra meter långt. Jonas fick detta uppdrag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag trampade i min tur till honom. Han ville ha ett bökigt spår,  med många spetsvinklar. Jag fick fria tyglar att hitta på en massa oreda i spåret. Vilket jag kan lova att jag gjorde. Jag lade in massa svårigheter under trampandets gång.

Jag tror att Jonas även trampade spår till Tereze ena hund? Men jag vet inte så mycket om förutsättningarna på dessa spår. När alla spåren var lagda,  gjorde vi en uppletande ruta. Fyra föremål lades ut. Två av dessa föremål har sedan tidigare vållat problem för hundar i uppletandet.

Det ena föremålet är ett plasthandtag till en fil. Det andra är en liten bit snöre som är ihop tvinnat och knutet. Jag har ingen aning varför just dessa föremål kan vålla sådana problem.

Jag har flera liknande föremål. Och dessa brukar inte vara några problem. Så det skulle bli intressant och se hur dagens hundar fixade detta. Jag informerade mina kamrater om att det kunde bli problem, så att de var beredda på detta. Lite schysst måste man allt vara? Det märktes på samtliga hundar att det var ett tag sedan de körde denna övning. Men samtliga fixade in föremålen på ett bra sätt. Om än efter lite väl lång tid, om man tittar på reglementet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det var roligt att se att samtliga hundar gav sig dän på att hitta föremålen. När vi var klara med uppletandet började det dra ihop för att första hunden skulle ta sitt spår. Jonas selade på hunden och gick till påsläppspunkten. Men som inte var en punkt. det var ett avvallat  område. Så det skulle bli roligt och se om hunden hittade utgången.

Vilket han gjorde mycket lätt. Jag hade försökt lägga spåret så att förarens förutfattade meningar skulle spela dem spratt. Men detta fick vi inte se. Det var roligt och intressant att följa med bakom och titta på deras arbete. Hunden fick verkligen jobba, för att ta sig igenom spåret. Men han gjorde det med bravur.

Roligt att jag inte lyckades lura föraren. Jonas litade blint på sin hund, och följde med i linan genom alla klurigheter. Hunden var riktigt trött på slutet. Inte undra på det. Men han skötte sitt jobb exemplariskt. Sedan tog Tereze ut sin unga hund. Även han jobbade fint i spåret. Han behöver egentligen bara mer erfarenheter. Så kommer han bli lika duktig som sin far. Han tog vinklarna fint och tog sig till det väntande grisörat i slutet av spåret.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sedan var det Ztorms tur. Han fäste klockrent, sedan bar det iväg. Han markerade apporterna bra. Men han missade en patron som var utlagd. Jag var mycket nöjd med hans arbete. Ztorm var riktigt lycklig genom hela spåret. Man känner att fördelningen av uppgifter ligger helt rätt.

I Ztorms ögon är jag bara en belöningsmaskin som han släpar med sig runt spåret. Han sköter allt utan inblandning. Sedan körde Tereze med sin äldre hund. Han visade upp ett mycket trevligt spårarbete. Samtliga markeringar och vinklar var klockrena. Han är rutinerad, och har helt klart för sig vad som förväntas.

Jag vågar nog säga att vi samtliga hade ett riktigt bra träningspass denna dag. Vi bestämde att vi skulle sammanstråla snart igen, och göra en repris av dagens övningar.

5 reaktioner på ”BLOGG: Revinge”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.