BLOGG: Fint besök

Igår kväll vad det som vanligt träning i ridhuset. Kvällen till ära hade vi besök av Åsa Holmström och hennes nya figurant Jimmy. Vi började som vanligt att köra lite lydnadsmoment. Vi hjälptes åt att titta och kommentera varandra arbete.

Ztorm kändes riktigt koncentrerad och fin. Sista tiden har vi lagt en hel del tid på våra vänstersvängar, och vänster om halt. Det känns som om vi börjar skörda fruktorna av detta arbete som vi lagt ner. Jag har ändrat lite i mitt rörelseschema. Problemet just nu är att det inte sitter ordentligt i mitt muskelminne ännu. Jag får tänka på hur jag går helt enkelt.

Vi körde lite inkallningar, kryp och skall. Det känns som vi ligger väl på det. Vi ska inte vara som bäst ännu. Det är väldigt mycket detaljer som finslipas förnärvarande.

bullseye 2

Kvällen fortsatte och det avverkades det ena lydnadspasset efter det andra. Det drog ihop sig till skyddet. Det var roligt att se utvecklingen i Pärlan. Tove och Pärlan har slitit på med transporterna och överfallet. Det börjar fungera riktigt bra. Jenns Städhammar är klar på figurant utbildningen nu. Även han har tagit stora steg framåt i sitt figurant arbete.

Det är bara att gratulera oss som grupp. Vi kommer ha mycket hjälp av honom. Jenns och Gladius tränade mycket transporter under kvällen. Den mesta tiden gick åt till att hitta balansen mellan figuranten, belöningar och teamkänslan mellan hund och förare.

Det artade sig bra, och belönings systemet verkar fungera någorlunda. Gladius har en tendens att stänga Jenns utanför. Men jag tror att vi hittade en del viktiga nycklar under kvällen. Åsa Hade med sig Hajas och Blixten. Under deras träningspass blev munkorgsövningar i sele och lina.

Minimalt med stötar, men angrepp och efterarbete prioterades. Vi diskuterade lite om hur Hajas har lite svårt att växla funktion när han väl angripit. Han ligger gärna kvar och utmanar. Detta gör att han blir lite ohörsam emot figurantens arbete. Vi körde övningar dör han fick byta funktion mellan att vara utmanande till att bli uppfordrande.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dessa övningar gick riktigt bra. Han blev mer nogrann i angreppet, släppandet och utbackningen. Jimmy testade att köra dessa övningar mot Hajas. Det är trots allt han som kommer att figga mest.

Med Ztorm körde vi transporter i ärm och munkorg. Jag var relativt nöjd med dessa. Men ibland skiftar han lite i positionen. Vi körde dessutom några släppande i ärmen, både passivt och aktiva. Här finns inte så mycket att säga om dessa. Det kan inte bli så mycket bättre.

Jimmy figgade en hel del till Åsas andra hund, Blixten. Blixten är en glad och mysig kille, som har glimten i ögat. Jimmy och Åsa har lekt in de flesta momenten på honom. Han älskar detta. Och jobbar riktigt fint.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.