BLOGG: Parallellspår, sök & uppletande i Karup.

Igår fick Ztorm och jag följa med ett gäng från SBK Malmö till storkhägnet i Karup. Det var inget roligt väder. Det regnade precis hela dagen. Men vad gjorde det, humöret var på topp hos samtliga. Jag blev tillfrågad om jag ville gå ett parallellspår med Patrik och hans hund. Sagt och gjort.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi trampade ett roligt spår där vi korsade varandras spår flitigt. Som apporter hade vi allt möjligt nycklar, mobiltelefoner och metallbleck till dörrar, platsbitar och så vidare.

Tanken var att vi skulle hålla i princip samma tempo genom spåret. Där vi blev tvungna att hålla in hundarna vi möten i spåret. Hundarna startade med cirka 10 meter emellan dem.

Sedan spårade de parallellt i cirka 50 meter innan första korsningen av spår. Patrik fick hålla in sin vovve. Ztorm spårade ungefär två meter framför nosen på honom.

Ingen av hundarna brydde sig om den andra. De hade fullt upp med spåret. Så här fortsatte det igenom hela spåret. Hundarna var bitvis väldigt nära varandra. Vi fick hela tiden korrigera hastigheten inbördes mellan ekipagen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi två ställen lade jag Ztorm och inväntade Patrik. Detta vållade inga problem. Jag trodde att spårupplägget skulle göra att det blev lite svaga markeringar. Men detta kom helt på skam.

Ztorm slängde sig i backen och markerade föremålen ett efter ett. Det var enormt roligt att se dessa hundar jobba så som de gjorde. Här var mycket problem att sortera ut för dem. Men båda gjorde ett kanon jobb.

Innan spåret hade Ztorm kört markeringsövningar i söket. Det blev nio skick sammanlagt, enligt uppgift. Vi ändrade lite i upplägget denna dag. Jag skickade inte så långt ut i rutan. Jag ville se honom hela tiden. Terrängen var perfekt till dessa övningar.

Vid något enstaka ställe var han på figgarna marginellt med korgen. Inte att han stöter, det är en vidrörning. Det är när han kommer in väldigt snävt på figgarna detta händer. Figgarna hjälpte verkligen till igår. och visade för Ztorm att detta inte är ok! Jag är väldigt nöjd med utvecklingen.

Vi avslutade dagen med uppletande. Av någon anledning var det väldigt svårt för samtliga hundar att få vittring på föremålen. Samtliga hundar fick jobba rejält för att lösa uppgiften? Det var ingen vind, och det regnade oavbrutet hela tiden. Om det kan vara detta som försvårade uppletandet. Rutan i sig såg inte så besvärlig ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.