BLOGG: Helg med framgångar

Under helgen var vi många som var ute och tävlade från vår träningsgrupp. Vilket medförde en hel del framgångar. På lördagen deltog Åsa Holmström & krokasmedens Hajas i Svenska Belgar Mästerskapet, i Sök. De lyckades med konststycket att vinna denna tävling. Nu kan de titulera sig SBM mästare 2013.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cecilia ”Cia” Strandhagen lånade Åsas yngre hund Krokasmedens Voldemort, som i vardagen kallas Blixten. Även de gjorde en kanon tävling. De blev uppflyttade till högreklass sök.

Även Claes Magnusson & Lindjax Ärla, även kallad Pärlan visade framfötterna denna dag. De hade en del små missar under resans gång. Men gjorde på det stora hela en riktigt bra tävling. De slutade på en andra plats i lägreklass sök.

På söndagen fortsatte framgångarna. Cia utförde appellspår prov med sin egen hund Hasse. De gjorde detta med bravur. Även denna dag stod de överst på prispallen. De drog ihop 289 fina poäng.

Åsa tävlade med Blixten i lägreklass skydd. även detta under Belgar mästerskapet i Kristianstad. Det blev full pott. De vann lägreklass tävlingen och blev uppflyttade till högreklass skydd.

Även jag och Ztorm var ute och tävlade på detta mästerskap. Vår säsong har varit en berg och dalbana. Det började med noskvalster i våras. Som inte ville ge med sig, trots behandling. När han tillslut blev av med dessa små äckliga kryp. Så laddade vi förfullt emot att tävla i Malmö.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Två veckor innan denna tävling hamnade han i hundslagsmål. Som resulterade i en massa stygn och inställd start, såklart.

Belgar mästerskapet skulle bli vår första tävling i år som vi skulle få fullfölja. Jag kände att vi var på gång. Med samtidigt skulle vi behövt haft några tävlingar till under västen.

Det var ett starkt startfält på plats. Många SM-ekipage var på plats. Vi började dagen med platsliggning. Sedan drog lydnaden igång. Vi gjorde en hyfsad lydnad.

Sedan åkte vi ut på Rinkaby fältet för att köra spår, uppletande och avsöket. Vi fick fullt på spåret. På uppletandet fick vi bara in två föremål. vi fick 5 poäng för detta.

Det som var väldigt positivt var att vi senare fick fullt på sökarbetet, men tyvärr var han på med sina tassar på figuranterna så betyget blev 7 och 8 på figuranterna. Men det var ett steg i rätt riktning. Han gjorde ett riktigt vackert sök, trots allt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu åkte vi in till klubben igen. Det var dags att köra skyddet. Vi gjorde ett sådär skyddsarbete. Ztorm var het som en Agaspis. Men jag kände att jag hade honom i hand hela tiden.

Vi slutade på en fjärdeplats i tävlingen. Ztorm gjorde ännu en bra tävling. Jag hoppas att vi får vara hela och rena nästa säsong. Så att vi kan ta upp kampen emot de allra bästa.

En liten tröst var att vi placerade och på en andra plats i Svenska Belgar Mästerskapet i skydd. Vi fick en fin pokal, diplom och en massa hundmat.

Jag vill här och nu tacka Kristianstads Brukshundklubb för en riktigt trevlig tävling. Ingen nämd, ingen glömd! Jag hoppas på en repris till nästa år. Avslutningsvis kan vi samtliga i vårt träningsgäng bara konstatera att vi nog inte är så fel på det i vår träning. Grattis allihop!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.