BLOGG: Vilka sköna höstdagar

Idag har appellspår kursen varit ute i Fulltofta. Vi hade en bra dag i skogen. Det är roligt att se ekipagen. De börjar ta mer ansvar för sin egen träning. Man ser att det finns en tanke bakom varje övning. Det är en väldigt blandad grupp.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vissa har spårat en hel del med sina hundar innan kursen startade. Medan andra i princip har startat upp verksamheten i samband med kursstarten. Oavsett vilket så hjälps alla åt, med varandras träning.

Idag gick jag med fyra ekipage på spåren. Medan Micke tog de andra fyra ekipagen i gruppen. Vi har hela tiden försökt få förarna att tänka på att det är hundarna som spårar, inte de själva.

Vissa har svårt att delegera ner allt ansvar till sina hundar. Vi människor har ofta förutfattade meningar om spårets sträckning och andra saker som har stor betydelse för hur hundarna ska lyckas med sin uppgift.

Sakta men säkert har de börjat förstå sin roll i spårarbetet. Just nu gör jag i ordning de sista sakerna inför morgondagens tävling. Det smörjs in kängor, tvättar kläder och så vidare. Sedan blir det bara att invänta att klockradion, som förhoppningsvis ringer 04,30 i morgon bitti.

2 reaktioner på ”BLOGG: Vilka sköna höstdagar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.