BLOGG: Pigga vovvar

Ikväll var det som vanligt träning med gruppen. Vi kom igång snabbt med att träna. Åskan låg i lyften. Vi såg lite blixtar på avstånd, och hörde avlägset mullrande. Men åskvädret kom inte in med full kraft. Vi fick bara en kraftig regnskur över oss. Vi kände att det nog var läge att speeda upp tempot, så att vi skulle hinna med innan ovädret bröt ut?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi började med lydnaden. Ztorm och jag körde igenom ett trevligt pass. Han Ztorm trivdes i vädret. Lagom svalt och lite lagom svalkande vindar. Jag ägnade mig åt att hålla honom på mattan. Det var mycket som ville ut ur kroppen på honom.

Han bara körde på, och var bara lycklig. Det kändes förbannat trevligt. Efter en belöning blev han halt. Jag blev rejält orolig för honom. Som tur vad så verkade det mest som om han hade någon tillfällig smärta. Men Ztorm fick avstå skyddet denna kväll.

När jag tog ut honom från bilen lite senare på kvällen. Var allt som det skulle. Men jag ville inte chansa med honom. Nu på ännu senare på kvällen, är allt normalt med honom.Däremot körde mina träningskamrater och deras odjur på som vanligt. Det blev ett bra pass för de flesta ekipagen. Det kördes en hel del munkorgsövningar på flera hundar. Det mesta i sele och lina, för att spara hundarna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det är framförallt roligt att se utvecklingen hos de mindre rutinerade hundarna. De tar för sig mer och mer. Lilla Erik, en 4 månaders malinois hane har börjat att visa framfötterna ihop med Cia.

Det är roligt att se att Erik verkligen tycker om att samarbeta med sin förare. Det körde även lite grundläggande bytesövningar med Erik. Han har gjort detta en gång förut.

Denna gång hade han helt klart för sig vad detta gick ut på. Han slaskade i skinnet ordentligt, och började tillkämpa sig detta. Det ser lovande ut för framtiden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.