BLOGG: Dansa, Pausa.

Ztorm och jag åkte ner tidigt till klubben idag. Vi var på plats klockan tre. Jag hade bestämt med en klubbkamrat att vi skulle träna lite ihop vid fem tiden. Så jag ville köra igenom lydnaden i lugn och ro. Innan klubbkompisen dök upp. Sedan skulle vi ägna resterande tid åt deras träning.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi började med det fria följet. Ztorm bjöd fint, och var med på noterna. Jag special tränade steg förflyttningarna, och framförallt åt vänster. Här har Ztorm lite svårt att hålla fronten helt i position. Jag har exprimenterat en del med hur jag ska agera, för att göra det optimalt för Ztorm. Jag har har försökt att flytta vänsterbenet emot honom. Så att han får gå undan för detta.

Men det har aldrig blivit helt hundra. Så idag gick jag tillbaka till vårt gamla sätt, där jag korsar benen. Och förflyttningen börjar i och med att jag lägger höger ben framför vänster ben. Det kändes som om att han är tryggare på detta sett. Jag ska be mina träningskompisar i gruppen att titta på detta nästa gång vi tränar ihop. Jag måste välja metod nu.

Tävlingssäsongen rycker allt närmare. Jag körde inkallning med ställande och läggande. Med yttre belöning. Detta gick riktigt bra. Sedan gick vi över och körde framåtsändandet. Idag blev jag riktigt lycklig när jag såg Ztorms agerande. Jag körde momentet fullt ut två gånger. Och det var i mitt tycke väldigt nära ett perfekt utförande. Han kanske var något långsam vid ena inkallningen till sidan. Men det är som bekant inte problemet med detta moment.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi busade och härjade en hel del. För att sedan sätta oss ner och pausa på bruksstegen. Vi satt och mös i vårsolen. Det var årets varmaste dag. efter mys och återhämtning körde vi igång med apporteringarna.

Både metall och tungapporten skulle tränas. Tungapporteringen brukar Ztorm utföra mycket bra. Han har svårare med metallapporteringen. Inte för att han inte apporterar denna. Men han skulle kunna hålla den lite hårdare i sin mun. Han har utvecklat en egen metod med denna apport. Han trycker fast den med tungan mot gommen.

Sist vi tävlade fick jag en rolig kommentar av en av domarna. Vi kan ju inte dra några poäng ifrån er, han tuggar ju inte på apporten. Och den ligger ju faktiskt helt still. Men trots detta vi jag lägga lite jobb på detta beteende. Det blev grundövningar där jag klickade ut Ztorm när han höll ordentligt i metallapporten. Vi lyckades få till detta ett flertal gånger efter varandra när han var vid min sida. Dum som jag var, ville jag pröva momentet fullt. Det hade ju gått så bra tidigare.

Jag kastade metallen, och kommenderade apport. Han för ut som ett skott. Tog apporten i munnen och tryckte som vanligt fast den med tungan. Varför kan man aldrig lära sig. Det hade förmodligen varit bättre om jag verkligen låtit Ztorm att bli omprogramerad under en lång tid innan man testar att köra momentet.

Man kan bara skratta åt det. Dessutom tycker jag det är rätt charmigt att han har ett helt eget sätt att lösa uppgiften på. Så länge vi inte blir av med en massa poäng. Det blev dags för en ny pause på bruksstegen. Efter detta körde vi lite kryp, skall och avslutade med hoppet. Jag var som vanligt väldigt nöjd med vårt pass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.