Dådkraft

Många gånger missuppfattas denna egenskap. Dådkraft är hundens mod. För att kunna se hur pass modig hunden är måste den försättas i ett tillstånd där den blir rädd. Det är helt naturligt att bli rädd i olika sammanhang. Det handlar tillslut om självbevarelsedrift.

Man tittar helt enkelt på hur den hanterar sin rädsla. Hur snabbt den kommer över det som skrämt den. hur mycket hjälp behöver den för att komma över det som skrämde den och så vidare. Behöver hunden stöd av sin förare, eller löser den upp situationen självständigt.

Många gånger hör man roliga historier om hur folk ger sina hundar en egenskap av att vara hjältar. Det räcker inte med att en hund vågar att simma ut och hämta en pinne i en sjö, eller skälla på en större hund. Alla hundar har med sig olika erfarenheter.

Det som en hund kan tycka vara enormt skrämmande, kan för en annan vara helt normalt. Även genetiken spelar en stor roll. Rädslor är väldigt nedärvbart Så det vilar ett stort ansvar på våra hunduppfödare när det gäller denna egenskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.