BLOGG: Lek och bus

Idag har det blivit en lång och mysig promenad i skogarna runt omkring Södra Rörum. Och nu på på kvällskvisten har vi kört en rolig lek inomhus, ”gömma kongen” Ztorm tycker detta är skitroligt. Nu när vädret har varit som det har varit en längre tid, tränar vi mycket i hemmet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Svårighetsgraden börjar bli rätt hög nu. Ztorm får verkligen jobba för att lösa uppgiften. Kongen gömmer jag högt och lågt, i stängda utrymmen och mer eller mindre helt öppet. Jag märkte efter ett tag att Ztorm inte riktigt tog notis om föremålet om det låg för öppet.

Det var precis som om att han uppfattade att man inte letade efter föremål som bara låg helt öppet helt enkelt. Idag hade jag gömt kongen i en kastrull med lock i kastrullskåpet. Han lokaliserade vittringen relativt snabbt. Han krafsade på dörren, och ville in i skåpet. Jag öppnade till honom.

Han letade febrilt bland de olika kastrullerna. Tillslut fann han rätt kärl. Han började slå med tassen och jag stod vid sidan och uppmuntrade honom. Jag öppnade tillslut locket till kastrullen som han krafsade på. Och där låg såklart kongen. Mycket bus och lek blev det.

I mitt stilla sinne tänkte jag på att om Ztorm hade varit en bombhund. Så hade han förmodligen hittat en bomb iallafall. Sen hade varken Ztorm eller jag funnits mer. Han är lite väl intensiv för den sortens aktivitet. Men vi har skit roligt. Och Ztormen får verkligen jobba med hjärnan för att lösa problemen. Det är roligt att leka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.